8/ΘΕΣΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΦΟΡΟΥΜ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ |ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ    |ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OLPC | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ 

2/ΘΕΣΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Μπράβο κορίτσια!!

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και στον  αγωνιστικό χώρο του Άλσους  Έλους Αγυιάς διεξήχθησαν οι  Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Μαθητών - Μαθητριών των Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων (μαθητές – μαθήτριες των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων ) του Νομού Αχαΐας σχολικού έτους 2016-2017.

Στο αγώνισμα Δημοτικών Σχολείων 1000μ Μαθητριών, το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Τζόλα Αγγελική της ΣΤ’ Τάξης του 8/Θ ΠΔΣΠΠ και Η Τζόλα Ιουλιανή του 2/Θ ΠΔΣΠΠ.

Οι αδελφές Τζόλα εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας με την Αγγελική να τερματίζει στην πολύ τιμητική 8η θέση ανάμεσα στις 125 μαθήτριες που αγωνίστηκαν. Η Ιουλιανή τερμάτισε στην 62η θέση ανάμεσα στις 125 μαθήτριες, αποτέλεσμα που αφήνει πολλές ελπίδες για ατομική βελτίωση δεδομένου ότι είναι μαθήτρια της Δ’ Τάξης και αγωνίστηκε με κορίτσια της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης.

Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την συμμετοχή τους στους αγώνες και την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Τις μαθήτριες συνόδευσε στους αγώνες ο Εκπ/κος ΦΑ Παπαγιαννόπουλος Διονύσιος και η μητέρα των κοριτσιών Αλεξάνδρα Τζόλα.

 

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ '13

@γαπουλίνια Χριστούγεννα

 

Την Τετάρτη 18/12/2013 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από το βιβλίο της κυρίας Αναστασίας Ευσταθίου «@γαπουλίνια Χριστούγεννα» και το παρουσίασαν με δικά τους λόγια οπτικοποιώντας το με τις ζωγραφιές τους και ζωντανεύοντάς το με γνωστά τραγούδια.

Ευχαριστούμε την κ. Αναστασία Ευσταθίου για την κατανόηση στους «πειραματισμούς» που  επιχειρήσαμε με το πνευματικό της δημιούργημα, αν και ήμαστε σίγουροι ότι θα είχαμε τη συμπαράστασή της, αφού πρόκειται για μία αξιόλογη και έμπειρη συνάδελφο. Την ευχαριστούμε για την παρουσία της την ημέρα της γιορτής και  για όσα έκανε με τους μαθητές.

 Πρέπει να ευχαριστήσουμε ακόμη και τη Μουσικό του σχολείου μας κ. Μαρία Ρέντιτ για τη βοήθειά της, αλλά πάνω απ` όλα την ευχαριστούμε για την υπομονή της κάθε φορά που της ζητάμε να «προσαρμόσει», στα δικά μας μέτρα, γνωστά τραγουδάκια.

 

    

  

 

 

30&31-4-2012

Σχολικοί αγώνες Badminton

Συμμετέχουμε στο Σχολικό πρωτάθλημα Badminton. Ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος της Στ΄ τάξης φέρνει το χρυσό στο 2/θ ΠΠΣΠΠ. Η Άννα Μανιατοπούλου της Ε΄ τάξης διακρίθηκε φτάνοντας στον ημιτελικό.

 

     

 

 30-4-2012

Εκδήλωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων  Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη Κίνηση "ΠΡΟΤΑΣΗ"

Στην πλατεία Γεωργίου,  από τις 9 το πρωί, ως τις 12 το μεσημέρι, «οι Πολίτες του Αύριο», οι μαθητές μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων, συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά. Οι  77 μαθητές της Στ΄ τάξης εκπροσώπησαν 13 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων, στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων. Συνεχίζοντας την προσπάθειά τους για βελτίωση της σχολικής τους ζωής μαθητές συναντήθηκαν και πάλι και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους, τις δράσεις που ανέλαβαν και εξέφρασαν μέσα από δημιουργίες τους, τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Σκοπός του θεσμού είναι: να αποκτήσουν οι μαθητές την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, να εκπαιδευτούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.

Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

 

 

 

     

29-4-2009 - 3-5-2009  Επίσκεψη στην Κύπρο

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «ΟΙΚΑΔΕ» ,στο οποίο συμμετέχουμε για τρίτο συνεχές έτος,  και μετά από επίμονες προσκλήσεις (των φίλων μας πια) Κυπρίων των Δ. Σχολείων 9ο Πάφου, το 3ο Λακατάμιας (Άγιου Γεωργίου) Λευκωσίας  και το Δ. Σχ. Καλού Χωρίου Λεμεσού, από τα οποία αποτελείται η δική μας ομάδα μελέτης, αποφασίσαμε  να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη- εκδρομή στην Κύπρο στις 29-4-2009 έως 3-5-2009.

            Το σχολείο μας φιλοδόξησε  να αποτελέσει πρεσβεία φιλίας και αδελφοσύνης των νέων της Πάτρας προς την νεολαία της Κύπρου και να ενισχύσει τους δεσμούς μας με παραπέρα δράσεις όπως παρουσιάσεις για την  Πάτρα και γενικότερα την Αχαΐα, πρόσκληση  των Κυπρίων μαθητών και των οικογενειών τους να επισκεφτούν την Πάτρα, ανάδειξη των επιτευγμάτων της πόλης μας και του Πανεπιστημίου μας  στους τομείς των γραμμάτων και του πολιτισμού.

          Η αντιμετώπισή μας από τους δασκάλους και τους γονείς και των τριών Σχολείων ξεπέρασε κάθε όριο της φιλοξενίας, σε σημείο υπερβολής. Ο κατάλογος των γευμάτων που μας παρέθεσαν, των δώρων  για μας, τους μαθητές  και το σχολείο μας, των βιβλίων και των αναμνηστικών πλακετών είναι ιδιαιτέρα μακρύς. Παντού ακούγαμε «το Σχολείο από τη Μητέρα Πατρίδα», παντού είχαμε αντιμετώπιση όχι φιλοξενούμενων  αλλά αδελφών.

            Κορυφαία στιγμή η επίσκεψή μας στα φυλακισμένα μνήματα. Εκεί οι Κύπριοι συνάδελφοι μας είχαν ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη. Είχαμε την τιμή να αναλάβει την ξενάγησή μας ο κ. Γιώργος  Βρυωνίδης, αντάρτης της ΕΟΚΑ, συμμαχητής και συγκρατούμενος του Ευαγόρα Παλικαρίδη και σύζυγος της αδελφής του. Στα λόγια και στο παράστημα του εβδομηνταδιάχρονου λεβέντη, νοιώσαμε τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού και τον πόθο του για Ελευθερία και Ελλάδα.

            Την Κυριακή 3/5/2009 επιστρέψαμε στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.  Κανένα απρόοπτο γεγονός δεν μας απασχόλησε, κανένα πρόβλημα δεν εσκίασε την επίσκεψή μας.  Επιστρέψαμε γεμάτοι χαρά, ευχαρίστηση και συγκίνηση για όσα είδαμε, ζήσαμε και μάθαμε.

Είναι φανερό ότι οι παιδαγωγικοί μας στόχοι επιτεύχθηκαν στο μέγιστο βαθμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα  @γαπουλίνια Χριστούγεννα στο περιοδικό μας "ΠΕΙΡΑ(ΜΑ)ΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 30-4-2012

Εκδήλωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων  Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη Κίνηση "ΠΡΟΤΑΣΗ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ